Senarai Tutorial

Border dan bayang-bayang pada sidebar title

Preview:

Caranya:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod  
h2 {

4) Kemudian copy dan paste kod di bawah SELEPAS / DI BAWAH kod h2 { tadi
* kod ini adalah untuk border bentuk segiempat. Kalau korang nak bentuk border yang lain, just pilih kat sini

background: #FFECF5;
border: 2px dashed #000000;
-moz-box-shadow: 0 0 3px 3px #C0C0C0;
-webkit-box-shadow: 0 0 3px 3px #C0C0C0;
box-shadow: 0 0 2px 2px #C0C0C0;

nota: FFECF5  - kod warna untuk warna background title sidebar korang
        000000 -
kod warna untuk warna border title
        C0C0C0 -
kod warna untuk warna bayang-bayang border

korang boleh pilih warna kat bawah ni:
( untuk paparan lebih besar, klik di sini)


5) Klik preview

6) Kalau takde error dan menjadi, terus klik save template dan lihat hasilnya :)

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

13 komen budak comel:

budak wawa said...

susah la..huhuhu

kissy lolly said...

susah~

SyaCha Abdullah said...

berjaya buat... tapi cemane nak jarakkan dengan kita punya widget???

Jombinabelog said...

@SyaCha Abdullah kalo nak jarak, letak kod <div> antara widget

Nur Wahidah Mohd said...

mcm mana nak cntikkan blog title

fykanol said...

kak..cm na nie? bila sy cri ' h2 { '
ad bnyak la..yg mna satu nie??? bole trang kan? hehe

ira natasha said...

@Jombinabelogmcm ne nk tkan ctrl + F ta reti lh .. mcm susah je

Mymai Slow said...

menjadi . tq :)

Cat Lovers said...

mnjadi tpi byg2nye x jadi lahh :(

aYdaRedha said...

napa x dapat edit html ya? error trus?...tolong..

naNa kEC!K said...

jadik ! tengs yaa :)

Ochtaviia said...

Thx infonya :)

Sissy Capricorn said...

success!!
come visit my blog gak ea...kite dak baru..;)
sissycapricorn@blogspot.com

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com