Senarai Tutorial

Cara nak buang Attribution (Powered by Blogger)

Korang tahu tak apa dia "Attribution"? Cuba scroll ke bahagian paling bawah sekali dalam blog korang..korang akan jumpa satu perkataan yang tertera Powered by Blogger. Perkataan tu boleh dibuang. Caranya:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick kotak "Expand Widget Templates"

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod di bawah:
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>

4) Bila dah jumpa, tukar perkataan true kepada false

5) Kemudian klik preview, kalau takde error, klik save template.

6) Lepas tu buka blog korang dan scroll ke bahagian bawah sekali...still ada lagi perkataan Powered by Blogger kan? ok, klik pada button edit attribution tu (gambar spanar), then klik remove..

7) Selesai! Powered by Blogger dah hilang! :)


Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

22 komen budak comel:

AKU DOKTOR CINTA said...

tq :) dah hilang..huhu

SyazzAppleChoky said...

tak jd lah

Hafyzah Anuar said...

kak tahu x mcm mana nk letak gmbr kat bawah sekali yang ada power by blogger tu?phm x?

Jombinabelog said...

@Hafyzah Anuar owh, nak letak gambar dekat footer blog ke? ok yang tu nanti akak buat tutorial ye, coming soon.. :)

asaro chan said...

thanks :) dah hilang benda tu hehe

Aeyza said...

da hilang lae kaq..tenq~!

FATIN RASID said...

dh ilang.. thnks..

Noraida Abdullah said...

xjd p0m

ciecy haziq sama saja said...

terima kasih :)
hilang sudah

gadis pelangi said...

kaq,dkat kotak edit html 2, sy x jmpe pown button save... help mee...

Jombinabelog said...

@gadis pelangi button save dekat hujung bawah sbelah kanan.. "save template"

Geng Kelawar KFM said...

Knapa x jadi..??

SHIDA 019-308 2893 said...

thanks a lot, sukanya Jombinablog nie, byk yg nyda dpt & easy.. yg pasti baca step by step...good job

misZ YarTiEyz said...

tq...dh ilang..yeay..:)

athirah said...

Wah , dah lama cari benda nie ... terima kasih :D

athirah said...

Wah , dah lama cari benda nie .. terima kasih :D

shyifa said...

tq jombinabelog

Anonymous said...

thanks..menjdi. =)

Anonymous said...

jadi lah :)
tq...

sawynah ina said...

@AKU DOKTOR CINTA hehe tQ... dah hilang.. hehehh

Nisrinna Dzakiyah said...

ihihi.. mkasi smua triknya

JobSeekers said...

Mantap...jadi dgn elok..TQ

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com