Senarai Tutorial

Letak Copyright pada blog

Preview:
Cuba scroll ke bahagian paling bawah blog ini, ada tertera perkataan Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com kan?  Caranya, ikuti tutorial di bawah:

Caranya:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod
</body>

4) Kemudian, copy kod di bawah dan paste SEBELUM kod </body> yang korang cari tadi
<script type='text/javascript'>
window.setTimeout(function() {
document.body.className = document.body.className.replace(&#39;loading&#39;, &#39;&#39;);
}, 10);
</script>

<center>Ayat Copyright anda di sini</center>

Nota:
Pada Ayat Copyrigth anda di sini ,masukkan ayat copyright yang korang nak letak.

Contoh:
<script type='text/javascript'>
window.setTimeout(function() {
document.body.className = document.body.className.replace(&#39;loading&#39;, &#39;&#39;);
}, 10);
</script>

<center>Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com</center>

 </body>


5) Klik preview, jika tiada error, klik save template dan lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

6 komen budak comel:

Nik Sheera said...

Ade tutorial buat copyright versi gambar tak? Please, help me :)

Ckyn Surib said...

ta jadikk pown. .:(

Jombinabelog said...

@Ckyn Surib visit your blog..dah jadik kan.. ^_^

nissa said...

@Nik Sheera x jdi pon

DAIRI SEDETIK LEBIH said...

JADI :)

Cicie said...

thanks.... jadik la tp powered by blogger tu camna na bukak ya?? potoe tu pla yg kacau.. apa2 pn coding awak ni senang na follow up lang line la.. da smart tp da atribut

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com