Senarai Tutorial

Like Facebook Fan Page Sebelum Enter Blog

Widget ini disediakan oleh kakinetwork.com. Sebaik sahaja blog anda dibuka, paparan like kotak facebook fan page anda akan muncul terlebih dahulu mengikut masa yang telah ditetapkan, sebelum pelawat dapat masuk ke blog anda. Jom cuba trick ini. Ikuti tutorial di bawah:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick kotak "Expand Widget Templates"

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod
<body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>

atau
<body>

4) Kemudian, copy dan paste kod di bawah SELEPAS / DI BAWAH kod yang korang cari di langkah 3 tadi
<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code Start -->
<script type='text/javascript'>KNFBFansPRO=&quot;Jombinabelog&quot;</script>
<link href='http://kakinetwork.com/sources/fbfans-pro/kakiblogger.css' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://yourjavascript.com/0143115100/jquery.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/>
<script src='http://yourjavascript.com/5400531110/likeboxfbfan-pro.js' type='text/javascript'/>
<script language='javascript'>
$(document).ready(function() {
$(&#39;body&#39;).KNFBFansPRO( {
url: &quot;http://www.facebook.com/pages/Jombinabelog/159428397409932&quot;,
tunggu: 15,
wait: 1440,
tutup: false
} );
});
</script>
<div id='fbtpdiv'/>
<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code End -->
Nota:
Biru - nama fan page
Merah - URL fan page anda

5) Klik preview, jika tiada error klik save template.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

3 komen budak comel:

Bdx Baek said...

terima kasih ,,~ sye dh blh wat bl0g sye yg cntx ,,~

budak wawa said...

x bleh pun..camne nk wat??

aku dan kamu seni aku said...

kenapa saya buat x jadi?

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com