Senarai Tutorial

Cara Dapatkan Coding Untuk Follower

1) Pergi ke Google Friend Connect

2) Klik setting >> masukkan nama dan url blog >> kemudian klik save your settings

3) Klik Gadgets >> Pilih Members 


4) Adjust width, colour dan font ikut citarasa yang anda mahu.

5) Dah siap adjust semua, klik Generate kod dan copy kod yang tertera.


- Selesai -


Special:
wOoWw.... !!!!
gempar...!!!!!
muSt wAtCh.....!!!!
15.....???!!!!
cOoL.....!!!!


Sharing is caring ^_^

13 komen budak comel:

nur cahaya said...

salam..tutorial coding follower tu, da copy code tu nk paste kat ne lak..? help me plz..

Jombinabelog said...

@nur cahaya refer tutorial sidebar berstyle ye

ummi_norseha said...

bnyk info...sis follow sini
tq 4 sharing

pOyosGuRLz said...

a'ah la..nk paste kat mne??

hamizah syafiqah said...

thnks..cntik sngt

☆ Khairina Sulaiman ☆ ☆ said...

cam ner nak kecikkan kotak tuh?
saye punyer besar sangat!!
tlg sangat!!

☆ Khairina Sulaiman ☆ ☆ said...

kenapa bila buat jer keluar LINE jer?

leeya said...

Terime Kasehh Sebab aJar saYe :) SAYE SUKE !

farah izzati said...

cane nihh , tak jumpe button setting lahh . huhu , sedeh nyer .

Jombinabelog said...

@farah izzati update: program Google friend connect dah retired pd 1 march 2012..so dah tak boleh dapatkan coding tu

fatihah kamsah said...

YUPP TOL TU..baru nk try wat tp da xde da..hurm sedey tol..xde cara len ke?

.shyafiinaz. said...

salam, mcm mana nak wat tulisan ataupun title blog mcm JUM BINA BELOG tu??

Jombinabelog said...

@.shyafiinaz. refer tuto ni ye http://jombinabelog.blogspot.com/2012/01/tukar-jenis-font-untuk-sidebar-dan-post.html

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com