Senarai Tutorial

Letak border pada blog

Preview:
Bagi anda yang nak menampakkan kelainan pada blog, boleh cuba trick ini. Ikuti tutorial di bawah:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod
.content-inner {

4) Kemudian, copy dan paste kod di bawah SELEPAS kod .content-inner { yang korang cari tadi:
border: 3px solid #000000;

Contoh:
 .content-inner {
border: 3px solid #000000;


Nota:
3px - Tebal border. Tukar kepada nilai yang korang mahu
solid - Style garisan border. Sama ada solid, dashed atau dotted.
#000000  - Warna border. Tukar kepada kod warna yang korang mahu. Pilih kod warna di bawah:
( untuk paparan besar, klik di sini)


5) Lastly, klik preview, dan jika tiada error, klik save template.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

9 komen budak comel:

Anonymous said...

NAK BUAT border gris2 cm nerw ea??

Anonymous said...

knape da try xbole ek?

AMERZA said...

nice~

Umi Syahirah said...

bleh...just x sesuai dgn blog je

butterfly winks~~ said...

ta bley la.cdey toll..huhu..:

Dr. Lucky said...

kod nie xda la lm template sy [ .content-inner {] . cmner nk buat ??

Misa★T-hah said...

er... tumpang tanya,,, sye dapat 2 match hasil drpd Function Find tuh... jadi nk paste code tu dekat mana satu ea?

Jombinabelog said...

@Misa★T-hah paste dekat code match yang 1st

Rifa Saifanah Nasution said...

keren.. tq.

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com