Senarai Tutorial

Blockquote

Apakah "Blockquote"? "Blockquote" digunakan untuk menunjukkan petikan teks/perenggan daripada sumber yang lain atau dari entri post-post anda yang lama."Blockquote" juga digunakan untuk menunjukkan satu petikan atau kata-kata yang hendak di'tekan'kan kepada pengunjung sesebuah blog. Contoh:

Cara nak buat Blockquote:

1) Buka new post

2) Taip entri post macam biasa, kemudian bila ada petikan atau perenggan yang nak dihighlightkan sebagai blockquote, klik ikon quote:

3) Klik preview untuk lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

5 komen budak comel:

Nurul Ilma Ilmi Apriliani said...

kalau yang kemerlap kemerlip waktu pas kita pegang mouse, truz ada yg kaya gitu dmn y? td sih ada!

r-fie-car said...

hai! dah lme saye mencari tuto yang senang untuk saye ikut...thanks bebanyak!!! jasamu amat ku kenang!!

Vesya Talitha said...

Halo.. Blog-ku semakin menarik karena jasa anda. Terima kasih sebanyak-banyaknya..! ^o^

eikaLenka said...

hi! blog sy da jd menarik ats jasa baik kamu.. tens ya!

Aziz said...

thanks for the tutorial.. :)

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com