Senarai Tutorial

Hilangkan Navigation Bar - Cara 2

If cara pertama tak menjadi, cuba pula cara yang ni okeh, jom ikut step by step:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard >> Design >> Edit HTML

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod ini
/* Variable definitions
4) Kemudian copy dan paste kod ini SEBELUM / DI ATAS kod /* Variable definitions tadi
#navbar-iframe { display: none !important; }

5) Klik preview, dah hilang nav bar? klik save template.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

15 komen budak comel:

claudeyna simon said...

thx sangat2 kat admin blog nie..tutorial yg disediakan sangat berguna dan mudah :)

nothy_gurl said...

jadi laaa..tengkiu!!!

nurul syafiqah said...

cm ne nk dpt kn blk navigation bar tu...cmne nk desing blog kalau xde navigtion bar

nurul syafiqah said...

cm ne nk design blog kalau navigation bar x de...

Jombinabelog said...

@nurul syafiqah he2. boleh je, sign in dekat sini http://www.blogger.com/

hanies fadzil said...

edit html yg mne ek

Sm*shBlast Imagine said...

@claudeyna simon

gimana caranya sih? aku gak mudeng.

HeaRt beaT said...

@Jombinabelogsy x faham lah?huhu tlg tunjuk ajr

Sarah bdk baik :) said...

haa, jadi pun.

wyna na na ! said...

tak boleh pun, dah banyak kali buat :(

Nik Uzma said...

macam mane saye nak hilangkan nav bar? nak cube kedue2 cara tu tp tak leh pon

Jombinabelog said...

@Nik Uzma dah cuba cara ke-2? tak dapek nk nolong, he2. tengok pada your blog, dah hilang nav bar tu..dh dapat kan?

NurKhadijah said...

da jadi da thanks ye,, jgn lupe follow http://ceritakhaty.blogspot.com/

Rifa Saifanah Nasution said...

hilang dah !! tq jombinabelog :)

Ninsay said...

it works!! thanks sweetY!!

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com