Senarai Tutorial

Hilangkan "Subscribe to : Posts (Atom)" pada blog

"Subscribe to : Post (Atom)" terletak pada bahagian bawah post. Kalau korang rasa perkataan tu nampak cam semak, ikuti tutorial di bawah untuk cara-cara hilangkannya..

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick kotak "Expand Widget Templates"

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod
<!-- feed links -->


4) Dah jumpa kod <!-- feed links --> ? ok sekarang tukar / gantikan kan kod tersebut dengan kod di bawah:
<!-- feed links-->
<b:include name='feedLinks'/>


5) Klik preview, kalau menjadi dan takde error, klik save.

Selamat mencuba! :)


Special:
hHmmm....
ini untuk korang....!!!!!
nape berbau ni.....???!!!! (video)
It's Not OK To Be OK.....!!!!
how fast.....???!!!!
apa cerita.....???!!!!
cHucKEi.....


Sharing is caring ^_^

6 komen budak comel:

::notpwfctgul:: said...

tengs kak :)
muahaha..

Clariebelle Floreniter Jengie said...

thanksss

Dr. Lucky said...

x jd la .. :(

Mommy Nini (^^,) said...

Mula2 tu x jadi, tp buat kali kedua menjadi. Saya kena buang baru dpt ilangkan post atom tu. Apa2 pun thx. blog ni byk tlg sy buat blog. Nanti jenguk sy kat www.butikbajubaby.com ek (^^,)

Aisyah Pinky's Story said...

dh jadi..thanks:)

Ida Salim said...

sy wat xjadi..xde jumpa pun box utk tick "expand widget template" tu, sy baru buat blog, adekah format lain? Apa pun thanks a lot, sy mmg noob buat mnde2 camni tp byk yg jadi..

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com