Senarai Tutorial

Text Bergerak / Scrolling Text

Text bergerak
Text bergerak

Preview di atas adalah contoh text bergerak.

1) Cara nak buat text ni senang je. Copy paste kod di bawah pada ruang HTML/Javascript atau nak post dalam entri pun boleh juga.

Direction text - kanan:
<marquee bgcolor="#FFFFFF" direction="right" >Text bergerak</marquee>

Direction text - kiri:
<marquee bgcolor="#FFFFFF" direction="left" >Text bergerak</marquee>

Direction text - atas:
<marquee bgcolor="#FFFFFF" direction="up" >Text bergerak</marquee>

Direction text - bawah:
<marquee bgcolor="#FFFFFF" direction="down" >Text bergerak</marquee>

Nota:
Text bergerak -  gantikan dengan perkataan yang anda mahu
FFFFFF - gantikan dengan warna background text yang anda mahu. Pilih kod warna di bawah:
( untuk paparan besar, klik di sini)


2) Save / publish dan lihat hasilnya. Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

3 komen budak comel:

Syiqin KwangNgee said...

knapa ya , saya dah byk kali cuba .. tpi x jdi ?

Santai Wae said...

kenape punya ku tak bisa, dia cakap URL contains illegal characters. Macam mana ni?

♥ gita oxtaria ♥ said...

KOK GABISA DI PASANG DI ENTRI YA ? MALAH TULISAN KODENYA YG KELUAR :(

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com