Senarai Tutorial

Cara Unfollow Blog

Anda semua mesti dah biasa dan tahu cara nak follow sesebuah blog kan. Tapi macam mana pula cara nak unfollow blog jika korang dah tak suka blog yang korang follow tu? Tutorial bergambar di bawah akan menunjukkan cara bagaimana untuk unfollow blog:


1) Login akaun blogger anda

2) Dashboard > scroll ke bawah dan anda akan jumpa tab " Blogs I'm Following " pada section Reading List. Kemudian klik pada "Manage" seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah:

3) Klik pada "Setting"


4) Klik "Stop following this site"

4) Kemudian akan muncul kotak pengesahan. Klik "Stop following"


Nota - jika anda ingin unfollow lebih dari 1 blog dalam satu-satu masa, klik pada tab "Sites you're joined" dan pilih sahaja senarai blog yang anda ingin unfollow.




Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com