Senarai Tutorial

Efek senget apabila cursor menyentuh link


Caranya:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick kotak "Expand Widget Templates"

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod
a:hover {

4) Kemudian copy paste kod di bawah selepas kod a:hover { yang korang cari tadi:
transform: rotate(7deg);
-moz-transform: rotate(7deg);
-o-transform: rotate(7deg);
-webkit-transform: rotate(7deg);

contoh:
 a:hover {
transform: rotate(7deg);
-moz-transform: rotate(7deg);
-o-transform: rotate(7deg);
-webkit-transform: rotate(7deg);


5) Sekali lagi, dengan menggunakan ctrl + F, cari kod di bawah pula:
a:link {


6) Kemudian copy paste kod di bawah selepas kod a:link { tadi:
transition: transform .5s ease-in;
-moz-transition: -moz-transform .5s ease-in;
-o-transition: -o-transform .5s ease-in;
-webkit-transition: -webkit-transform .5s ease-in;

Contoh:
 a:link {
transition: transform .5s ease-in;
-moz-transition: -moz-transform .5s ease-in;
-o-transition: -o-transform .5s ease-in;
-webkit-transition: -webkit-transform .5s ease-in;

7) Klik preview, jika tiada error, klik save dan lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)

 * efek ini hanya berkesan pada browser mozila firefox


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

2 komen budak comel:

Cik Lyana Jais (Aryana) said...

mcm mane nak wat ble kte letak cursor kat link link uh grak kiridan kanan.

Ghanni Kemal Dwaja said...

makasih kk

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com