Senarai Tutorial

Ayat bergerak di menu bar



1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Add A Gadget > Html / Javascript

3) Copy dan paste kod berikut dalam ruangan HTML/Javascript tadi
<script language=javascript>
msg = "ayat anda di sini";

msg = "..." + msg;pos = 0;
function scrollMSG() {
document.title = msg.substring(pos, msg.length) + msg.substring(0, pos);
pos++;
if (pos > msg.length) pos = 0
window.setTimeout("scrollMSG()",200);
}
scrollMSG();
</script>

Nota: Tukarkan 'ayat anda di sini' dengan ayat yang anda mahu.
4) Save dan lihat hasilnya. Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

18 komen budak comel:

budak belut said...

nak letak iCon comel kat sebelah text tu camner

budak belut said...

camner harap leh tunjuk nak letakicon kat sebelah text yg bergerak tu

CaHayA IMaN said...

Eh..chantik la...haha...(^___^)

Jombinabelog said...

@budak belut rujuk turial cara letak favicon

Jombinabelog said...

@budak belut http://jombinabelog.blogspot.com/2011/12/favicon.html

misz_biebie said...

tak jd pun yg ayat bergerak kat menu tuu .. :(

Nicky Nik said...

akak...org nak share totu nih bleh x???dah lama dah orang cari tuto nih....baru jumpa...

Santai Wae said...

kenape gadget ku tak bise, browser cakap URLURL contains illegal characters

How are you? said...

makasi banyak-banyak but saya masi pemula nak belajar ^^

phiemmmm phiemmmy said...

hehehe...awesome..thanx..

Martelda Marjory said...

urmmm. macam mane nak buat icon yang bergerak2 kat sebelah blog archive tu. saya selalu buat tapi selalu je tak menjadi. boleh tolong tak? hee.

Jombinabelog said...

@Martelda Marjory refer tutor ni http://jombinabelog.blogspot.com/2011/12/favicon.html

ikaZulkAfli said...

terima kasih jom bina belog.. byk bagi guide.. :)

me you and theyy!! said...

@Jombinabelog
thakss byk2 much2 okeyy :))

amira misya said...

time kasih...

Avitha BlogSpot said...

@budak belut

Avitha BlogSpot said...

@budak belut

Avitha BlogSpot said...

thanks

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com