Senarai Tutorial

Bentuk-bentuk border

Border ini boleh diletak sama ada pada title post, title sidebar, comment box dan lain-lain. Di bawah disediakan bentuk border beserta dengan kodnya. Korang just copy kod-kod border di bawah untuk sebarang trick yang melibatkan border ini.
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;



-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;





-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;





-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;




-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;




-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;



Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

7 komen budak comel:

Arieana said...

NI NK PASTE DKT MANA ?

Umira_Ezzan said...

salam..nk tanye kodd ni ak paste dekat mne ek ??

Jombinabelog said...

@Umira_Ezzan awk rujuk tutorial ni http://jombinabelog.blogspot.com/2011/12/border-bayang-bayang-pada-tajuk-post.html dan ni http://jombinabelog.blogspot.com/2011/12/border-dan-bayang-bayang-pada-sidebar.html ok? :)

Hafizah Zainal Abidin said...

nak tanya border blog awak jenis apa ?? A ke B ke C ke D ke E ke F ?? HARAP JAWAB.. :)

Jombinabelog said...

@Hafizah Zainal Abidin untuk sidebar saya ambik border jenis F

Dea Rahma Dewi said...

Kalu nak persegi je,, macam mane??

Akira thyera said...

waaa.. terime kasih ye??

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com