Senarai Tutorial

Widget Recent Comment (Komen Terkini)


Widget ini akan memaparkan komen paling latest yang anda terima dari pelawat dalam blog anda. Ikuti tutorial di bawah untuk cara memasangnya:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Add A Gadget > Html / Javascript

3) Copy paste kod di bawah pada ruang Html / Javascript tadi
<script style=text/javascript src=https://sites.google.com/site/jombinabelogrecentcomment/recentcomment-jombinabelog.js ></script>

<script style=text/javascript >var a_rc=5; 
var m_rc=true;var n_rc=true;var o_rc=100;</script>

<script src=http://URL BLOG ANDA.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments ></script>↑

<span id=rcw-cr><a href=http://jombinabelog.blogspot.com/2011/12/cara-pasang-widget-komen-terkini.html target=_blank>Recent Comments Widget</a> by <a href=http://jombinabelog.blogspot.com/ target=_blank title=blogger widgets>Jom Bina Belog</a></span><style type=text/css> .rcw-comments a {text-transform: capitalize;} .rcw-comments {border-bottom: 1px dotted; padding-top: 7px!important; padding-bottom: 7px!important;} #rcw-cr {font-family: Arial,Tahoma;font-size:9px;} </style>

Nota:
Gantikan kod berwarna di atas, rujuk di bawah:
var a_rc=5 - berapa jumlah komen yang nak ditunjukkan
var m_rc=true - paparan tarikh pada komen tersebut, kalau taknak ada tarikh, letak false
http://URL BLOG ANDA.blogspot.com - link blog korang


4) Save dan lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)


Special:
check this out.... !!!!!
memang kelakar.... !!!!!
selfies....??!!!
fulamak.....!!!!
sesape ader fon.....!!!! tengok ni....!!!!
surprise..... memang terharu.... (video)!!!!
apa yang diorang tak sedar....
yeke....??!!!


Sharing is caring ^_^

3 komen budak comel:

HeaRt beaT said...

apasal tak jadi ye?

sAlimAh said...

sy amik..tq :p

PeRdU cINta said...

membantu bloger yg masih bertatih..tqvm..

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com