Senarai Tutorial

Hilangkan Navigation Bar

Kebiasaanya akan ada satu nav bar warna biru pada bahagian paling atas blog. Mungkin korang rasa nav bar tu menganggu ruang dalam blog atau nampak tak cantik. Cara nak remove nav bar ni senang je. Ikuti tutorial di bawah
* kalau tak jadi juga, cuba tutorial yang ni pula ye.

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Template Designer

3) Di bahagian Template Designer, klik Advanced > Add CSS

4) Copy kod di bawah dan paste pada ruang Add CSS tadi
#navbar-iframe {
display: none !important;
}

Contoh:

5) Kemudian klik "apply to blog" dan "view blog" untuk lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

13 komen budak comel:

Afi Nur said...

x jdi pon ~ :(

Anonymous said...

a'ah x jdi pon

HaSrul Naem said...

ta boley jugak. .

MadIHah said...

kenape tak jadi ?:'(

just-me said...

x jd ugk...

Fina said...

saya pny pon x jadi..

Anonymous said...

klau korang nk bgi jadi,senang je..cm ni korang copy kod tu pastu korang tambah | pastu korang tkan apply to blog ^^..letak bende ni| kt belakang } insyaallah jadi ^^

Jue_Da (^_^) said...

@Anonymous tHANKSSSS dah jadiiii~

aku..dia..kamu dan dirinya said...

cmane nk adekan blik navigation bar tu ea?

nely said...

da jadi. . tenkiu :D

ida_norhan said...

Jadi la, thanks ya.... add 2x baru jadik... hi hi

♫♥♪ funcha음향 ♫♥♪ said...

tq..sbb byk mmbantu...i like your blog...

Ad Syiee said...

Dah jadi .
Thanx :)

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com