Senarai Tutorial

Tambah ruang add a gadget atas header

Sebelum:


Selepas:
Sesetengah template ada yang mempunyai ruang add a gadget di atas header, dan ada juga sesetengahnya yang tiada. Untuk menambahkan ruang "Add A Gadget" pada bahagian atas header senang je, ikuti tutorial di bawah:

Caranya:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick kotak "Expand Widget Templates"

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod
<b:section class='header'

4) Kemudian sebaris dengan kod <b:section class='header' tu, korang akan nampak kod yang macam ni kan :
 <b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>

5) Ok, sekarang delete kod di atas, dan gantikan dengan kod di bawah:
<b:section class='header' id='header1' preferred='yes'>

6) Then klik preview dan jika tiada error klik save template.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

4 komen budak comel:

aisha said...

Nice post, thanks for sharing this wonderful and useful information with us.
Dodge Monaco AC Compressor

nanako genji said...

best gak blog awk nie...de gak yg iffy dh apply kat blog iffy...thnkz...sng2 dtg r melawat blog iffy ok...

Sissy Capricorn said...

best la blog nie..byk info..some of dat..i da aply kat blog i...rajin2 la melawat ea...tq 4 the gud info..;)

nurul said...

cena nak cri "Expand Widget Templates" ? xjumpaaa pown .

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com