Senarai Tutorial

Cara Privatekan Blog

Adakalanya kita taknak orang masuk blog pada masa-masa yang tertentu. Contoh ketika anda nak edit blog dan sebagainya. Caranya adalah dengan menjadikan blog anda private untuk sementara waktu. Ikuti tutorial bergambar di bawah:

1) Sign in akaun blogger >> Dashboard >> Settings

2) Under Setting, klik pada tab Permission >> kemudian tick dekat "only blog authors"
 

3) Kemudian, paparan seperti dalam gambar di bawah akan muncul. Seterusnya klik "Allow Authors Only"
4) Done. Sekarang blog anda telah menjadi private.

* Bila anda nak open balik blog, tick pada "Anybody" under tab Permission.

-Sekian-


Special:
check this out.... !!!!!
memang kelakar.... !!!!!
selfies....??!!!
fulamak.....!!!!
sesape ader fon.....!!!! tengok ni....!!!!
surprise..... memang terharu.... (video)!!!!
apa yang diorang tak sedar....
yeke....??!!!


Sharing is caring ^_^

1 komen budak comel:

Aisya Aziz said...

tq awk... saje je nk privatekan blog. hehe

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com