Senarai Tutorial

Efek senget apabila cursor menyentuh blockquote

Preview:

Tutorial kali ini akan menunjukkan cara macam mana nak buat efek senget pada Bloquote apabila di sentuh cursor, seperti dalam preview di atas. Ikuti tutorial di bawah step by step. Sebelum itu, kepada sesiapa yang tak tahu cara nak pasang kotak pada petikan blockquote, sila rujuk tutorial ini atau untuk pengguna simple template, rujuk tutorial ini.

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod
.post blockquote {
atau kod di bawah
blockquote:hover {

4) Copy kod di bawah dan paste SELEPAS / DI BAWAH kod yang korang cari di langkah 3 tadi
blockquote:hover {
-webkit-border-radius: 36px 12px;
-moz-border-radius: 36px 12px;
-webkit-transform: skew(1.deg,1.5deg);
-moz-transform: rotate(3deg);
-webkit-transform: rotate(3deg); }
border:2px dashed #000000;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
}

5) Klik preview, jika tiada error, klik save template.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

1 komen budak comel:

chiky aww said...

i cari perkatan duedue tu takde pon :'(

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com