Senarai Tutorial

Letak ayat di bawah setiap post

Preview:
Untuk trick ini, ayat yang korang masukkan akan muncul di bawah setiap post.

Caranya:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick kotak "Expand Widget Templates"

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod  
<data:post.body/>

4) Kemudian, copy kod di bawah dan paste SELEPAS kod <data:post.body/> yang korang cari tadi
<hr/><center>Ayat anda di sini</center><hr/>

Nota:
pada Ayat anda di sini ,masukkan ayat yang korang nak letak

Contoh:
 <data:post.body/>

<hr/><center>Sharing is caring ^_^</center><hr/>


5) Klik preview, dan jika tiada error, klik save template dan lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

14 komen budak comel:

HaSrul Naem said...

Edit HTML at mne ? npe sye cari t a jmpa?

Jjong_Blinger ☺ said...

@HaSrul Naem p kat design , ade page element .. sbelah tu ??

털이 소유 said...

nape saya cari kot data;post tu kat edit html xde ek??

natasha said...

@Jjong_Blinger ☺

x bole la knp ek .. mcm eror je ..

۩۞Srikandi Khalifatullah۩۞ said...

cmner nk preview??

miz_alia(hamba Allah) said...

cam ne mo buang?

Lia Smiley said...

I LIKE ...thank...menjadi pon saya but...

Anonymous said...

dekat blogger tu profile barukan kita nak cari macam mana expand widget?
please sesangat tanya ni

CapiTal F ♥ said...

@Jjong_Blinger ☺ macam mana nak ubah warna font tu pulak eh ?

en. shafiQ said...

thnx (:

Jombinabelog said...

@Anonymous edit template html, bhagian penjuru atas kotak edit template, sebelah kanan

HearTpaiN said...

woahh, thanks...!!

Wawa Yuni said...

@HearTpaiN
Hyee , thanx !
dah menjadi .

budakk budakk ~~ said...

thaks jom bina belog :D

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com