Senarai Tutorial

Widget Misterlinky


Widget Misterlinky adalah widget yang berfungsi untuk memudahkan pelawat blog meninggalkan link blog mereka pada mana-mana blog yang memasang widget ini. Dengan adanya senarai blog pengunjung, mudah untuk anda melakukan aktiviti "blogwalking". Selain dari itu, dengan widget Misterlinky, pemilik blog diberi pilihan untuk delete mana-mana link yang mereka tidak kehendaki.

Dapatkan widget ini di www.misterlinky.net. Anda perlu mendaftar terlebih dahulu untuk mendapatkan widget ini.Cara nak daftar:



Akan muncul paparan pemberitahuan email telah dihantar kepada anda:
Cek email yang dihantar oleh Misterlinky. Kemudia copy kod yang diberi dan paste dalam kotak confirmation code tadi:
 

Login akaun menggunakan id dan password yang anda daftar tadi:


 



Lastly, copy kod widget yang diberikan:

Add kod html widget yang anda copy tadi pada blog anda. Jika tak tahu cara nak add kod HTML pada blog, sila refer tutorial ini.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

4 komen budak comel:

Farah Eirdina said...

EMMM .. YG KATA KOD TU AMBIL DARI MNA ? EMAIL MNA ? YAHOO KA ?

Jombinabelog said...

@Farah Eirdina email yang awk berikan masa register misterlinky

Aina Johari said...

Thanks sangat - sangat ! Menjadi lah ..

miaRuman said...

best yg ni :) nicee

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com