Senarai Tutorial

Background comel untuk blog


Korang boleh dapatkan background yang comel-comel di sini mycutegraphics.com. Terdapat banyak pilihan background kat situ. Korang pilih, kemudian copy kod background yang disediakan.

Contoh:


Cara nak pasang background pada blog pula :

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Page Element > Add A Gadget > Html / Javascript

3) Paste kod background yang korang copy di  mycutegraphics.com tadi pada ruang Html / Javascript

4) Save dan lihat hasilnya.

P/s : Kepada sesiapa yang yang mengalami masalah background bertindan / double background (atas colour lain, bawah ada background) setelah dimasukkan kod background mycutegraphics, sila refer di sini 

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWw.... !!!!
gempar...!!!!!
muSt wAtCh.....!!!!
15.....???!!!!
cOoL.....!!!!


Sharing is caring ^_^

18 komen budak comel:

ina's story said...

comel la ..

Umi said...

kalau nk setting sume balek cmne?...

Jombinabelog said...

@Umi just remove kod background tu :)

Qilaqi said...

thanks kak :D
comel sgt-2 .

yana twinkle said...

comeyh2

ummu aisyah ismail said...

sy punya rosak teruk k0t hehehe first time akak tlg ajar kn buley.....

Jombinabelog said...

@ummu aisyah ismail rosak pe dik? template ke?

GadisPeriangPunyaStory said...

kalau dah pakai blogskin . camane nak tukr background tu? :)

hak Apple Hijau said...

@ina's story nape background blog sy ad 2 eh?(ats corak lain, bwh gmbr lain.) minx tlg spe2 yg leh tlg

Jombinabelog said...

@hak Apple Hijau refer tutor ini http://jombinabelog.blogspot.com/2012/01/simple-template-buang-background.html

ChoCki-Choki PurpinXs said...

Comel Sngt Sngt!...Thanks!

nadiah mazli said...

background lain x de ke?

Hanny Mochi said...

comel sngat lh ,i like :)

cik putreehappy said...

tak b0leh p0n... dah banyak kali cube..

Jombinabelog said...

@cik putreehappy visit your blog..dh jadik kan? ^_^

shyifa said...

comel sgt

Cahaya Kasih said...

comeeeelll sangat...
saking comel sume nak ambek...
^___^

Cahaya Kasih said...

comel sangat....
saking comel nak ambek sume...
^___^

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com