Senarai Tutorial

Alert message pada blog

Preview:

Alert message ni akan muncul pada permulaan blog dibuka. Caranya? ikuti tutorial di bawah:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Page Element > Add A Gadget > Html / Javascript

3) Copy dan paste kod di bawah pada ruang Html / Javascript tadi
<script> function MYALERT() {
alert("AYAT KORANG DI SINI"); } MYALERT()
</script>

Nota:
Pada AYAT KORANG DI SINI, masukkan ayat yang korang nak letak sebagai message alert.

4) Dah selesai, klik save dan lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

9 komen budak comel:

budak wawa said...

comey...tq

pink panther ~ said...

hey awak ,thanx for the information ..

Kak Yong said...

ooohh..camtu nk buat rupanye.hehe. saya perasan, ramai blogger baru, letak alert ni.. tp, sy tak suka..haha.

adiba imani salsabila said...

TQ for this information ... dah lama saya cari bende ni ^_^

Aku Bdax Pinky said...

@budak wawa tengsss .. jadiii

liely guchhy said...

@adiba imani salsabila hye , nak tanyer nieh ... boleh tak yg mesej alert uh buat background ? cz nampak simple sgt , huhu kalau boleh nk sesuai dgn warner blog saye lah , meh g visit blog syer http://lalalielylulusyunkstoriey.blogspot.com/ ... tolong taw ~ :)

LIELY UCUFARRA CULLEN said...

hai nk tanyer yg msej alert uh boleh letak backgrounnd tak
?

Jombinabelog said...

@LIELY UCUFARRA CULLEN takde background untuk msg alert :)

Salwati Sapei said...

cuteeee sngt..

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com