Senarai Tutorial

Blockquote

Apakah "Blockquote"? "Blockquote" digunakan untuk menunjukkan petikan teks/perenggan daripada sumber yang lain atau dari entri post-post anda yang lama."Blockquote" juga digunakan untuk menunjukkan satu petikan atau kata-kata yang hendak di'tekan'kan kepada pengunjung sesebuah blog. Contoh:

Cara nak buat Blockquote:

1) Buka new post

2) Taip entri post macam biasa, kemudian bila ada petikan atau perenggan yang nak dihighlightkan sebagai blockquote, klik ikon quote:

3) Klik preview untuk lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)


Special:
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...


Sharing is caring ^_^

5 komen budak comel:

Nurul Ilma Ilmi Apriliani said...

kalau yang kemerlap kemerlip waktu pas kita pegang mouse, truz ada yg kaya gitu dmn y? td sih ada!

Anonymous said...

hai! dah lme saye mencari tuto yang senang untuk saye ikut...thanks bebanyak!!! jasamu amat ku kenang!!

Vesya Talitha said...

Halo.. Blog-ku semakin menarik karena jasa anda. Terima kasih sebanyak-banyaknya..! ^o^

eikaLenka said...

hi! blog sy da jd menarik ats jasa baik kamu.. tens ya!

Aziz said...

thanks for the tutorial.. :)

Copyright© All Rights Reserved Jombinabelog.blogspot.com